9 Eylül 2014 Salı

Evir, çevir, koy kenara

Cücü bardak dolabını açar bir bardak alır, ışığa tutup evirir çevirir, kenara konar. Sonra bir bardak daha alır ışığa tutar evirir, çevirir kenara koyar. Sonra bir tane daha bir tane daha derken tezgahın üstü bardak dolar ve en sonunda porselen bir kupa alır suyunu onunla içerdi. Hatta son zamanlarda direk kupa almaya başlamıştı. Birazcık titiz benim kocam, bardak dediğinin üstünde su damlasının izi bile olmayacak pırıl pırıl parlayacak. Neler yaptım, bir sürü deterjan denedim. İlk başlarda hepsi iyi geldi sonra yine aynı... artık çıldırma noktasına geldiğimde bir gün bir baktım ki Cücü cam bardakla su içiyor. Ne var şimdi bunda demeyin bizim için çok önemli :) Ne mi yaptım vallahi ben bir şey yapmadım :) Bulaşık deterjanı bitmişti Finish vardı markette onu aldım, üstelik daha önce kullandığımda memnun kalmamıştım ve son 1 senedir hiç almamıştım. Sanırım formülünü değiştirmişler, bardaklar pırıl pırıl, ışıl ışıl çıkıyor, hiç yemek kalıntısı yok. 
Çok reklam kokuyormuş gibi oldu bu yazı ama gerçek bu ne yapayım. Mutluyum, mutlusun, mutlu kıvamındayım... Hergün hiç kullanılmamış  bir sürü bardağı yeniden yıkamak zorunda kalmıyorum...

8 Eylül 2014 Pazartesi

Cancan 19 aylık

Uzun zamandır size Cancan'dan haber vermiyorum. Minik zibidim artık 19 aylık her gün yeni bir kelime yeni bir atraksiyon ile bizi şaşırtmaya devam ediyor. Koltuk üzerinde koşmadan sokak kapısını açmaya, buzdolabı sebili ile mutfağı ıslatmadan köpüklü halde banyodan kaçmaya kadar her numara var kendisinde. Bir de yeni yeni kelimeler yok mu en eğlencelisi o. Ama en sevindiğim iki kelime du ve acıdı oldu. Du yani su geçen haftaya kadar su isterken sağ kolunu uzatıp ııhhh ııh yapıyordu. Bazen suyun olduğu yeri bazen de alakasız bir yeri gösteriyordu. Yemek sırasında falan bir şekilde anlaşılıyordu da uyku arasında neden ağladığını anlamak zor oluyordu. Bunların dışında anne, baba, abla, abi, dede, mama, bitti, açıldı, meyme (meyve), eyma (elma), hüüp (süt), ek (kek), mime (mine), nine diyor her güm repertuvara yeni kelimeler ekliyor paşam.

Oyun konusunda kendinden büyükler ile takılmayı çok seviyor, yaşıtları ile genelde oyuncak paylaşma konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Ayrıca büyük çocukların onunla oynamak istemesi, yanına gelmesi onu çok mutlu ediyor. bir şen kahkahası var ki hiç bitmez inşallah. Konu uykuya gelince gunduz bazen 1 bazen 2 kez uyuyor toplamda 1,5 ile 3 saat arası değişiyor, bir bakıyorsunuz 3 saat kesintisiz uyuyor bir bakıyorsunuz  2 tane 1saat uyuyor. Gece uykusunda mutlaka 2 kere uyanıyor biri 00.00- 01.00 gibi diğeri 05.30 civarı. Şanslıysak o sabah 7 ye kadar uyuyor hatta bazen 7 buçuk bile oluyor yok değilsek 6 da ayaktayız.

Cancan şu anda 86 cm ve 11.400 kg son doktor kontrolünde (01.08.2013) kan ve idrar tahlilleri yapıldı. Her sağlıklı çocuğa yılda 1 kez idrar 2 kez kan tahlili yapmak gerekirmiş. Yeni doktorumuz öyle söyledi. Bodrum'dan İzmir'e taşınınca Sibel Hanım'ı bırakmak zorunda kaldık :(. Onu çok özlüyoruz.Yeni doktorumuz Zerrin Sürenkök, Karşıyaka  Belediye binasının yanında yeri. Oldukça anaç, ilgili ve bilgili bir doktor.


3 Eylül 2014 Çarşamba

Sadece "merhaba" demek istedim

İşte geldim buradayım. En son Ocak ayında yazmışım :( bir yıl boyunca keyifle yazdığım blogumu bir süre kimsesiz bıraktım. Her aklıma geldiğinde bu akşam bir şeyler yazayım dedim ama bir türlü başına oturamadım. Cücü'nün geçen gün beni dürtmesi sonucu yeniden bilgisayarın başındayım ve yazıyorum. Aslında bugün ne yazacağımı ben de bilmiyorum sadece "merhaba" demek istedim. "Ben geri döndüm" Dönüşüm muhteşem mi oldu bilinmez ama bir çok değişiklikle buradayım. Mesela artık Bodrum'da yaşamıyoruz, İzmir'e yerleştik, Bostanlı'dayız. Ben ev hanımlığından terfi ettim diyeceğim ama tam olarak öyle olmadı zaten ev hanımlığı ve annelik zaten istifa edilemez bir müessese :) Bunlara ek olarak yeni bir işim var. İzmir'e geldikten sonra iş bakarken iş yeri sahibi oldum. Mini mini beyler, hanımlar için bir butiğim var artık  adı da Mini Mini Butik. Cancan 'a gelince onun keyfi çok yerinde en son 11. ay kontrolünü yazmışım 30 sn desteksiz ayakta duruyor demişim, paşam şu an 19 aylık oldu artık atlıyor, zıplıyor, koşturuyor bizi perişan ediyor. Hepimizin keyfi yerinde... 
Yarın da yazmak istiyorum bir şeyler ama ne? Size ne anlatsam? Siz beni özlediniz mi bilmiyorum ama ben burada olmayı özlemişim.