
- 1 ölçü turunç suyu
- 1 ölçü şeker
- 1/2 ölçü su
- Bol buz ve soğuk su
Turunçları sıktıktan sonra ne kadar kadar çıktıysa bir o kadar da toz şekerle karıştırıp şekeri eritin.
Yarım ölçü de su ekleyerek bir taşım kaynatın.
Daha sonra tel süzgüden geçirin ve bol buz ve soğuk su ile çoğaltın.
Ne kadar su ve buz ekleyeceğiniz sizin damak tadınıza kalmış.
Soğuk olarak için.
Afiyet olsun....
Kış vakti buz gibi içecek nasıl olacak diyenler için 2 ayrı teklif;
- Bu karışımı su ile karıştırmadan soğutun Vokta ve buz ile servis edin :)
- Su ile karışmadan buzluğa atın yazın çıkartır Turunçilatanızı yaparsınız :)
Laf aramızda voktalı olan pek hoş olur bence ama uzuuunnnn bir süre daha içemeyeceğim sanırım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder