200 gr lohusa şekeri (kızamık şekeri)
1 tane kabuk tarçın
3-4 tane karanfil
2,5 su bardağı şeker
3 litre su
Badem
3 litre suyu tencerede kaynattık. Su kaynadıktan sonra 200gr lohusa şekerini, 1 tane kabuk tarçını ve 3-4 tane karanfili kaynayan suyun içine atıp lohusa şekeri eriyene kadar kaynattık. Lohusa şekeri eridikten sonra içerisine 2,5 su bardağı toz şekeri ekleyip 15 dakika daha kaynattık. Eğer tadı çok şekerli gelirse biraz su ekleyerek tadını azaltabilirsiniz. Üzeri için bademlerin kabuklarını soyduk ve her bir bademi birkaç parçaya bölüp teflon tavada kavurduk. Eeee artık sıcak yada soğuk tercihinize göre içebilirsiniz. Afiyet olsun..
- Bademlerin kabuklarının kolayca çıkması için üzerlerine kaynar su döküp 2-3 dakika sonra kabuklarını elinizle soyabilirsiniz.
- Bazı yerlerde lohusa şekerine kızamık şekeri de deniyor.
- Bu malzemelerin hepsini aktarlarda bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder